een documentaire van Ricardo de Koning

Het nieuwe jaar gaat beginnen. Er staat veel op de planning. Trouwplannen, het runnen van een eigen bedrijf. Klinkt als een leuk leventje! Oja, een klein aandachtspuntje.. Ik heb de ziekte van Crohn. En het gaat helaas niet zo goed...

 

Hoe is het om te leven met een ziekte die je dagelijkse bezigheden in de weg zit? Ik heb een aantal maanden van mijn leven gefilmd om mensen te laten zien wat het nou precies inhoud. En het allerbelangrijkste.. Dat mijn ziekte vervelend is, maar zeker 'niet' aan mijn toekomst plannen gaat komen!

 

 

Ziekte van Crohn. Een chronische darmaandoening die veel buikpijn kan opleveren. De meeste mensen weten dit te vertellen als ze gevraagd wordt wat de ziekte inhoud. Naast alleen buikpijn zijn er nog vele andere problemen waar mensen met Crohn dagelijks mee te maken hebben. Hoe leg je dit uit? Soms is het beter om dit gewoon te laten zien.

 

Ik ben de uitdaging aangegaan een om periode van mijn leven op film te zetten. Om na inmiddels 12 jaar te leven met ziekte van Crohn heb ik besloten mijn ervaringen te delen met de buitenwereld. Mijn motto: Positive thinking! Mijn Crohn komt niet aan mijn toekomst plannen.