(deze actie is momenteel verlopen, de prijzen show is met succes afgerond! U kunt nog wel doneren)

Jij geeft ons een knuffel en wij geven jou een knuffel! Dat is het motto van de nieuwe actie die ik bedacht heb voor #StoermetIBD. Hiervoor is de enige echte 'Poep Prrrijzen Show' in het leven geroepen. Doneer aan de actie, ontvang een 'poepie sleutelhanger' en maak kans om geweldige prijzen! Maar.... Waar gaat je geldt nou eigenlijk naartoe?

 

Meer aandacht voor voeding en IBD. Voeding is een van de factoren die van invloed kan zijn op het ontstaan van IBD. Gezonde voeding is heel belangrijk, zowel voor mensen met als zonder IBD. Maar buiten dat kan iemand met IBD al last hebben van een bak met sla terwijl hij de volgende dag gewoon het lekkere eten van de chinees weg kan werken! Ook hier moet duidelijkheid over komen.

 

In Nederland zijn 80.000 mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Patiënten hebben een grote behoefte aan voedingsadviezen, terwijl in de behandelingsrichtlijnen momenteel nog geen actieve rol voor voeding is weggelegd. In wetenschappelijke onderzoeken zijn voldoende aanwijzingen dat voeding een risicofactor is voor het ontstaan van deze ziekten en mogelijk kan ondersteunen bij de behandeling ervan.. Voeding Leeft is een organisatie die voeding als gezondheidsinterventie op een wetenschappelijk onderbouwde manier wil inzetten. Zij willen met het 'Eetprogramma voor IBD' onderzoek doen naar de effecten van onbewerkte voeding bij IBD. Doel van het Eetprogramma voor IBD is de symptomen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa te verlichten en de effecten van onbewerkte voeding op de ervaren ziektelast (waaronder buikklachten, vermoeidheid etc), medicatie en kwaliteit van leven bij de ziekte in kaart te brengen.

 

Onderzoeken kost nou eenmaal geld. En daarom is jullie hulp nodig! Laten we met z'n alle een steentje bijdragen zodat er een geslaagd onderzoek kan plaats vinden! Bekijk de volgende video en steun de stichting #StoermetIBD door te doneren. Dan ontvang je van mij een hele dikke knuffel!